Pokojninsko in namensko varčevanje vam uresnili sanje

Varčevanje je kultura, ki jo lahko ima posameznik ali pa ne. Če imate namensko varčevanje, potem boste v prihodnosti nekaj lahko kupili ali narediti v svojem življenju ter uživali rento in pokojnino tudi, če bo kriza, ker boste imeli svoj denar, ki se bo oplemenitil in obogatil skozi čas. Dejansko varčujemo za to, da bi kanapeje čez nekaj let ali desetletij odbili veliko več, kot ste vložili. Vendar ni vedno tako, zato bodite previdni, v kaj dejansko vlagate, ker so nekatere naložbe tvegane, druge pa manj tvegane ali dokaj zanesljive.

varčevanje

Ko se odločite za varčevanje, ste že korak bližje k temu, da si izpolnite sanje v prihodnosti, kot so nakup hiše, pokojnin, potovanja, mirno življenje in podobno. Varčujete lahko tudi za otroke, ki bodo potrebovali denar za šolanje ali samostojno pot za nakup avta in stanovanja ali pa za uresničitev njihovega talenta. Vsak varčuje iz svojega osebnega razloga, učinki varčevanja pa so za vse enaki.

Vprašanje je, ali se varčevanje splača sedaj, ko so trgi padli in dejansko ni donosov, ampak so izgube. Odgovor je, da se splača, vendar morate vedeti komu daste denar in v kaj vlagate. Čer se na to ne spoznate, je dobro, da varčevanje prepustite profesionalcem in nalezljivim skladom. Preverite, katere zavarovalnice imajo dobre donose in so dobri gospodarji skladov, ker niso vse v redu in enako donosne.

Najprej se naročite pri zavarovalnem agentu, ki vem bo pojasnil, v kaj se trenutno najbolj splača vlagati in zakaj. Seveda no to varčevanje prilagodi prav vam in vašim potrebam glede na to, kolik ste stari in kakšni so vaši cilji v prihodnosti. Nato pa lahko vsak mesec vlagate v svojo varčevalno shemo toliko denarja, kolikor ste se odločili ali kolikor zmorete tisti mesec.

Glede varčevanja imajo različne zavarovalne hiše različna pravila in tudi različne produkte na razpolago, zato se dobro pozanimajte, v kaj se spuščate. Zgoraj je povezava do zanesljivih skladov, ki si jih oglejte in pokličite svetovalca.