Kateri zobni implantati so najboljši za vas

Zobni implantati so posebni keramični vsadki, ki nadomestijo vaše zobe, kot da so pravi. Vprašanje je, ali zaupate zobozdravniku, ki vam bo delal implantate, da vam bo naredil tako, da ne boste imeli težav? Niso vsi zobni implantati enaki in niso vsi zobozdravniki v redu za to, da bi imeli dovolj izkušenj za vstavljanje vsadkov. Nekateri so preveč poceni, zato preskočijo postopke morebitnega zdravljenja, ki bi ga bilo treba prej odpraviti, če imate bolezni zob in ust. Poceni zdravniki gledajo le na to, da vam čim hitreje vstavijo poceni vsadke in poberejo denar, dejansko se vam ne bodo zares posvetili.

zobni implantati

Če so zobni implantati slabše kvalitete in niso iz titana, potem se lahko z njimi precej zaplete. To pomeni, da ko jih bo zdravnik vstavil v vašo čeljust, se ne bo tkivo zaraslo okoli njih, kar bo povzročilo žepke in vnetja ter celo karies. Zdravniki so ugotovili, da so le kakovostni zobni implantati, ki so narejeni iz titana s posebnim, bolj dragim postopkom, v redu, ker imajo grobo površino, na kateri se v drobne luknjice vaše tkivo vraste. Tako postane umeten keramičen zob del vašega telesa, kot bi bil vaš.

Dober zdravnik se bo potrudil in vam naredil pred vsaditvijo vsadkov vse, kar je nujno, da vas pozdravi. Če ste zobe izgubili zaradi zobne bolezni, kot sta karies ali parodontoza, ju bo prej pozdravil, preden vam bo vsadke vsadil v kost. Le tako bo preprečil, da bi se vsadki vneli in da bi imeli velike težave, ki jih lahko zobozdravnik reši le tako, da vsadke zopet spuli. Nato se pozdravijo bolezni in se drugi. novi vsadki vsadijo nazaj.

S tem ste izgubili dosti denarja, živcev in zdravja ter časa. Takšni nekvalitetni zobni implantati niso vredni, da bi bili v vaših ustih. Pazite tudi pri izbiri zdravnika. Najbolje je izbrati domačega z veliko izkušnjami v ugledni zobozdravstveni instituciji, ki je največkrat zasebna.