Znameniti Zmajski most v Ljubljani

Če želite izkoristiti še zadnje poletne in tople dni v mesecu avgustu z vašim partnerjem, družino ali prijatelji, je odlična ideja, da naredite izlet po Sloveniji in si ogledate njene znamenitosti, naravno in kulturno dediščino, večje slovenske kraje in mesta ter ostale stvari, saj nam ima Slovenija za ponuditi veliko svojih lepot. Zanimive ideje katere kraje v Sloveniji bi lahko obiskali najdete na spletni strani www.slovenijanadlani.si.

Na njihovi spletni strani najdete zanimive in koristne predloge in ideje katere kraje po Sloveniji se vam bi izplačalo obiskati in ogledati. Ena izmed velikih kulturnih atrakcij je znameniti Zmajski most, ki se nahaja v Ljubljani. Zmajski most se nahaja nad reko Ljubljanico, zgrajen pa je bil zgrajen oziroma odprt leta 1901. Arhitekt mostu je bil Jurij Zaninovič, ki je obiskoval arhitekturno šolo na Dunaju, njegov učitelj pa je poučeval tudi Jožeta Plečnika. Zmajski most je bil postavljen nad Ljubljanico zaradi poškodb prejšnjega lesenega Mesarskega mostu, ki so bile posledica hudega potresa.

Zmajski most

Ko je bil Zmajski most zgrajen je veljal za enega najlepših, inovativnih in modernih mostov v Evropi. Njegov lok je dolg triintrideset metrov, kar je bilo za tiste čase zelo veliko. Zmajski most pa je tako zelo poseben in vreden ogleda, saj so na njegovih vogalih postavljeni štirje kipi zmajev na podstavkih, na vsakem vogalu eden. Poleg njih pa je na mostu še okoli dvajset manjših kipov zmajev. Zmaji na mostu predstavljajo turistom prav zares veliko atrakcijo, saj so vsi izdelani natančno do zadnje podrobnosti.

Naslednjič, ko boste v Ljubljani, se spomnite na Zmajski most in ga obiščite. Za več informacij, koristnih nasvetov in idej za izlete po Sloveniji pa obiščite spletno stran www.slovenijanadlani.si in zagotovite sebi in svojim najbližjim nepozabne izlete ter obilo zabave.