Poceni potovanje – želja vsakega popotnika

Na družabnih omrežjih lahko opazujete čudovite fotografije belih plaž, jadrnic, prelepih sončnih zahodov, kanjonov, slapov in jezer. Vse to lahko doživite tudi vi, saj potovanja niso nujno draga. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj trikov za poceni potovanja, le upoštevati jih morate in naslednjo destinacijo načrtovati v naprej.

Poceni potovanje – potujte izven sezone

V času od maja do avgusta, ko gre večina ljudi na potovanja in počitnice so cene storitev, vstopnic, prenočišč in letalskih kart najvišje. To pa ne pomeni, da na želeni destinaciji na primer v Grčiji, Španiji, Egiptu, Portoriku in na Cipru, aprila ali oktobra ne morete zaplavati v morju. Za počitnice izven glavne sezone boste odšteli nekaj manj denarja, uživali pa boste prav tako, če ne še bolj, ker bo tudi manj gneče na sami lokaciji.

poceni potovanja

Poceni potovanje – izberite primeren prevoz

Da se usedete na letalo in se odpeljete na počitnice je že povsem samoumevno, a če se odločite za potovanje na drug konec Evrope, ni vaša edina možnost letalo. Letos lahko odpotujete z avtobusom ali vlakom. Zagotovljeno vam je doživetje že na sami poti, še preden boste prišli na želeno destinacijo. Prihranili boste pri denarju, pa še okolju boste bolj prijazni, saj letalski promet izpusti največ CO2 emisij na potnika na prepotovan kilometer poti.

Poceni potovanja – na sami destinaciji se izogibajte taksijem in dragim hotelom

V mnogih turistično obleganih mestih, taksisti popotnikom računajo višje cene, še posebej, če se želite peljati z letališča do nastanitve. Zato pred odhodom na potovanje preverite, kateri prevoz uporabljajo domačini; ta je navadno najcenejša izbira za prevoz po mestu. Hkrati pa vam ni treba prenočevati v najprestižnejšem hotelu v mestu, ki ga priporočajo vplivneži, če lahko doživite destinacijo veliko bolj pristno v kakšnem manjšem hotelu na obrobju mesta, v B&B nastanitvi ali med lokalnimi prebivalci.

Če boste upoštevali vse zgoraj naštete nasvete, boste zagotovo uživali poceni potovanja.