Zakaj izbrati personaliziran jedilnik pri usposobljenemu nutricistu

Prilagojen personaliziran jedilnik običajno sestavi registriran dietetik ali certificiran nutricionist. Na srečo lahko personaliziran jedilnik poceni vaš načrt prehrane, ki ga je mogoče prilagoditi vašim osebnim potrebam. Poleg tega mora dober načrt prehrane upoštevati tudi vašo telesno aktivnost. Vadba igra pomembno vlogo pri določanju, koliko kalorij morate zaužiti in porabiti vsak dan, ko si prizadevate izgubiti, pridobiti ali ohraniti določeno težo. Po mnenju strokovnjakov bo učinkovit načrt prehrane vključeval prilagodljivost, užitek, uravnoteženo prehrano in enakomeren tempo.

 personaliziran jedilnik

Personaliziran jedilnik je prilagojen točno vam glede na vašo trenutno situacijo. Gotovo ste že slišali za prilagojene diete, bodisi na tej ali drugih spletnih straneh. Na splošno je prilagojena dieta tista, ki je oblikovana po upoštevanju več dejavnikov, značilnih za vas. Prilagojene diete obstajajo še vedno, kar pomeni, da je dieta lahko kjer koli med zelo osebno in rahlo prilagojeno. To je odvisno od števila upoštevanih dejavnikov in količine informacij, zajetih v vsakem dejavniku.

Zamislite si to kot razliko med fotografijo, posneto v visoki ločljivosti (HD) in standardni ločljivosti (SD). Videli boste, da je HD fotografija jasnejša in ostrejša, ker je zajela več informacij (pikslov) kot SD fotografija. Podobno, več informacij kot od stranke pridobim za vsak dejavnik, bolj prilagojeno lahko naredim dieto. Informacije, ki jih vsak nutricionist pridobi od stranke, se razlikujejo. Ko ustvarjam dieto, je moja prednostna naloga trajnost. Lahko bi ustvaril najbolj prehransko zdravo dieto, a če ni trajnostna za stranko, potem je ne bodo upoštevali.

V tem kontekstu menimo, da so najpomembnejši naslednji dejavniki, saj imajo velik vpliv na trajnost prehrane. Vsi ti dejavniki temeljijo na osebnih izkušnjah, ki smo jih pridobili pri delu s svojimi strankami. Primarni cilj dobre prehrane je, da mora najprej izpolniti vaše cilje. Vendar je enako pomembno zagotoviti, da ne ogroža vašega zdravja. To vključuje vaše hormonske, ledvične, prebavne, mišične in druge organske sisteme. Tako boste uravnali težo in personaliziran jedilnik bo povzročil, da boste zdravi na zdrav način.