Čebelarstvo Kapun vam nudi prave medene zaklade

V Krajinskem parku Goričko je čebelarstvo Kapun aktivno že od leta 1978, kjer s svojimi medenimi izdelki razveseljujejo ljubitelje medu in ostalih čebeljih pridelkov. Na spletni strani https://medenizaklad.si/ si lahko preberete vse podrobnosti o čebelarstvu in njihovi ponudbi medenih izdelkov in pridelkov.

čebelarstvo

Čebelarstvo kapun ima za vas tudi različne vrste medu.

Čebelarstvo Kapun in njihovi čebelji pridelki
Med čebelarstva Kapun ima certifikat “Slovenski med z geografsko označbo”. Izbirate lahko med različnimi vrstami medu, kot so ajdov, kostanjev in cvetlični med, ki so pridelani na pomurskih ravnicah ter v Krajinskem parku Goričko. Poleg medu lahko v spletni trgovini izberete tudi propolis, ki je znan po zelo močnem vonju, grenkem okusu in po svetlo rumeni do rdečkasto rjavi barvi. Uživanje propolisa nas zaščiti pred različnimi boleznimi, hkrati pa je pomemben vir vitaminov, mineralov in beljakovin. Zelo priljubljen čebelji pridelek je tudi cvetni prah, ki velja za eno najbolj hranljivih živil, saj vsebuje pomemben vir različnih vitaminov, mineralov, beljakovin, aminokislin, encimov in maščob. Vse to pa pripomore h krepitvi imunskega sistema in dobremu počutju.

Čebelarstvo in njihove sveče iz čebeljega voska
Čebelarstvo Kapun izdeluje posebne sveče, ki so narejene iz 100 % čebeljega voska. Zanj velja, da je varen za ljudi, živali pa tudi naravo. Sveče imajo bombažen stenj brez svinca, zato gorijo zelo čisto in dlje časa. Med gorenjem sveča oddaja prijeten vonj, ki spominja na med in propolis, v zrak pa spušča tudi negativne ione, ki se lahko vežejo s toksini in jih tako odstranijo iz zraka. Svečam ne dodajajo raznih dodatkov, kot so parafin, nafta ali petrolej.

Čebelarstvo Kapun je znano tudi po eni večjih vzrej čebeljih matic in čebeljih družin v Sloveniji. Njihove matice kot čebelje družine je moč najti ne samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini. S svojim poslanstvom bodo v čebelarstvu Kapun nadaljevali, saj se zavedajo pomena čebel in narave za lepši jutri.