Vedeževanje – vpogled v prihodnost

Vedeževanje že dolgo časa buri naše misli in nas postavlja pred vprašanje, ali želimo poznati svojo prihodnost oziroma dogodke, ki nas bodo zaznamovali, še preden se pravzaprav zgodijo. Vedeževanje je tako za mnoge način življenja s katerim si potešijo svojo burno domišljijo in dobijo občutek nadzora nad svojim življenjem, pri drugih pa morda vzbudi strah, da napovedano ne bo dobro in bo strah pred prihodnostjo le še povečalo.

Vedeževanje

Vedeževanje omogoča vpogled v prihodnost.

Kaj je vedeževanje?

Definicije vedeževanja so različne, enoznačno v resnici težko povemo, kaj vedeževanje sploh je. V osnovi gre za neke vrste umetnost oziroma dejavnost, s katero vedeževalci predvidijo oziroma napovejo dogodke v prihodnosti. Pogosto definicijo vedeževanja povezujejo tudi z interpretacijo skritih znamenj oziroma nadnaravnih pojavov, ki so del življenja posameznika.

Definicija vedeževanja se povezuje tudi z intuicijo in intuitivnim zaznavanjem – zagotovo ste tudi sami, kdaj dobili »slab občutek«, ki ste ga že sami povezali z napovedjo nečesa slabega in kmalu izvedeli slabo novico. Velja seveda tudi obratno – nečesa ste se lotili in že takoj na začetku, preden bi sploh pokazali svoje znanje, vedeli, da boste uspešni. Intuicija posameznika se med ljudmi razlikuje, pri nekaterih je bolj, pri drugih manj izrazita.

Oblike vedeževanja

Zagotovo že sami poznate, kar nekaj načinov vedeževanja – le kdo se tekom odraščanja ni igral vloge napovedovalca prihodnosti svojega najboljšega prijatelja? Za napovedovanje prihodnosti lahko na primer uporabite branje iz dlani roke, lahko pa branje iz kart. Pri tem ločimo različne oblike branja iz kart, med katere sodi vedeževanje angelske karte, vedeževanje z boginjami ter vse bolj priljubljeno tarot vedeževanje.

Vedeževanje snopa angelskih kart se nanaša na sporočila angelov in nadangelov, ki jih preko vedeževalca posamezniku sporočajo angeli, ki ga spremljajo in mu pomagajo na poti življenja. Branje angelskih kart postaja vse bolj priljubljeno, vse več posameznikov pa čuti potrebo, da se s svojimi angeli in njihovimi sporočili tudi poveže.

Tarot vedeževanje zajema polaganje kart v t.i. keltski križ. S pomočjo tarot vedeževanja lahko spoznate svoje duhovne in življenjske simbole ter spoznate, kaj je od rojstva zapisano za vas – te oblike vedeževanja se pogosto poslužujejo ljudje, ki so tik pred prelomnimi odločitvami in s pomočjo vedeževanja preverijo, ali je čas ugoden za odločitev ali ne.