Svetovno nogometno prvenstvo 2014 – izločilni boji

V Braziliji se bliža vrhuncu svetovno nogometno prvenstvo 2014 – vse tekme osmine finala so že bile odigrane in znani so že vsi četrtfinalni pari. Zadnja potnika v ta del tekmovanja smo dobili včeraj. Popoldne so Argentinci z mnogo več težavami, kot predvideno, premagali čvrsto reprezentanco Švice, z minimalnih 1-0. Šele ob koncu drugega podaljška je Argentince rešil Angel Di Maria, ki je zadel po odlični podaji Lionela Messija in spravil Švicarje na kolena. Zvečer pa je sledila prava nogometna poslastica, kjer sta se pomerili dotedaj nepremagana reprezentanca Belgije in pregovorno odlično fizično in taktično pripravljena ekipa ZDA.

Svetovno nogometno prvenstvo 2014

Svetovno nogometno prvenstvo 2014

Tudi tukaj je do razpleta prišlo šele v podaljških. Najprej so Belgijci dosegli dva zadetka in zdelo se je, da je tekma bolj ali manj odločena. Nato pa so na začetku drugega podaljška zadeli tudi Američani in tekma je bila vse do zadnjega sodnikovega žvižga zelo napeta, vseeno pa so s končnih 2-1 napredovali Belgijci, ki tako še naprej ostajajo ekipa, ki v sklopu svetovnega nogometnega prvenstva 2014 ostaja neporažena. Že v petek bosta na sporedu prvi dve četrtfinalni tekmi – domačini Brazilci, ki za svetovno nogometno prvenstvo 2014 še iščejo pravo formo, se bodo pomerili s hit reprezentanco prvenstva – Kolumbijo, ki kljub odsotnosti Radamela Falcaa igra iz tekme v tekmo bolje. Druga tekma dneva pa bo evropski dvoboj – Francija proti Nemčiji.

Obe ekipi sta pokazali nekaj odličnih predstav, pa tudi nekaj slabosti, ki ju bosta nasprotna trenerja poskušala izkoristiti. Svetovno nogometno prvenstvo 2014 je torej tik pred razpletom, že čez 11 dni pa bomo priča finalni tekmi, ki bo odgovorila na vprašanje več milijard ljudi po vsem svetu – KDO bo osvojil Svetovno nogometno prvenstvo 2014? Na koga pa bi stavili vi?