Prehlad

PrehladBližajo se hladni zimski dnevi v katerih je zelo najbolj pogosta bolezen prehlad. Večina jih misli, da se lahko prehladimo samo zaradi mraza, ampak le mraz ni razlog, da bi zboleli. V sklop prehladnih obolenj sodi zelo veliko okužb, ki jih povzročajo virusi.

Obstaja več kot 200 različnih vrst virusov in samo par jih je dovolj, da se lahko okužimo. Prehlad je zelo pogosta bolezen s katero zboli vsako leto mnogo ljudi. Povprečno naj bi odrasel človek z prehladom zbolel 1-krat do 2-krat letno, otroci pa kar do 6-krat letno.  Simptomi te bolezni so boleče grlo, povišana temperatura, zamašen nos in kašljanje. Ti simptomi so prisotni od 7 do 10 dni, nekateri od njih pa lahko tudi do 3 tedne.

Ljudje premalo resno vzamejo prehlad, kar je velika napaka. Med časom prehlada moramo veliko počivati, biti na toplem in se ne smemo izpostavljati dežju, saj zaradi mokrih oblačil poslabšamo stanje in so tako simptomi prehlada močnejši in trajajo dalj časa. Prehlad lahko zdravimo z jemanjem tablet proti bolečinami, z raznimi zdravilnimi zelišči in čaji. Med prehladom je veliko izcetkov iz grla in nosu, ki nam močno izsušijo telo, zato je potrebno med prehladom tudi veliko piti. Podjetje Fermedica nudi veliko zdravil v oblikah tabletov, sirupih, pastilih in šumečih tabletkah. Nudijo tudi zdravila za kakšne druge okužbe ali obolenja ter tudi druga zdravila, ki vam bojo že v naprej povečale odpornost, da bo manj možnosti da se boste dobili prehlad.