Nevrološki pregled pomaga določiti, za katero bolezen živčevja gre

Imate vi ali vaši bližnji težave z motnjami spanja ali govora? Imate pogoste napade epilepsije ali pa se soočate s kakšno hujšo nevrološko boleznijo? Klinika Omnia je tu za vas – pri njih boste deležni strokovne obravnave v najkrajšem možnem času. Za vas si bodo vzeli čas, vas temeljito pregledali in vam svetovali nadaljnje zdravljenje. Če obiščete kliniko Omnia, ste lahko prepričani, da ste v dobrih rokah.

nevrološki pregled

Nevrološki pregled je povsem neboleč.

Nevrološki pregled zajema širok spekter obravnav. K nevrologu so napoteni ljudje z »blažjimi« boleznimi, na primer z motnjami spanja ali govora, kot tisti z bolj resnimi boleznimi, kamor spada multipla skleroza, možganska kap ali tumor, infekcijske bolezni živčevja, poškodbe glave in podobno. Na prvi pogled se zdi, da gre za zelo različne bolezni, a če bolje pogledamo vidimo, da imajo vse naštete bolezni nekaj skupnega, in to je izvor – vse se začne v živčevju. Ker pa gre za različne bolezni, so tudi simptomi zelo različni, od mravljinčenja, glavobolov, bolečin v rokah, nogah ali križu, motenj spomina ali vida, izgube zavesti, zmedenosti, tresavice itd. Diagnoz si nikoli ne postavljajte sami, ampak obiščite osebnega zdravnika, ki bo presodil, ali potrebujete nadaljnjo obravnavo pri specialistu nevrologu.

Sicer pa nevrološki pregled poteka dokaj podobno kot vsi ostali pregledi pri specialistih. Zdravniku, v tem primeru nevrologu, najprej poveste, s kakšnimi težavami se soočate, pri čemer vas on posluša, povpraša po kakšnih podrobnostih in podobno. Pomembno je, da čim bolj podrobno opišete svoje težave, saj bo le tako lahko dokaj natančno presodil, za kakšno bolezen gre. Po pogovoru sledi nevrološki pregled, ki se razlikuje glede na opis vaših težav. Pregled se zaključi s pogovorom, kjer vam nevrolog pove, kaj je najverjetneje vzrok vaših težav in kakšno zdravljenje bi bilo potrebno. Vprašate ga lahko še karkoli, kar vas v zvezi z boleznijo zanima, saj se boste tako znebili strahu in boste vedli, pri čem ste.