Kvalitetno olivno olje

Olive rastejo zlasti v sredozemskih državah, te pa pridelajo tudi največ olivnega olja, ki je po vsem svetu zelo priljubljeno. Seveda, olivno olje ima kar nekaj prednosti pred sončničnim, repičnim ali katerim koli drugim, zato je priljubljeno tako v kuhinji kot pri osebni negi. Olivno olje je super nadomestek drugih vrst olja, saj lahko z njim pripravljamo dobesedno vse, kar pač potrebuje maščobe. Lahko ga uporabljamo v solatah in prigrizkih, kot maščobo za peko mesa in zelenjave ter seveda sladic.

Olivno olje

 

Če niste vajeni, da bi ga redno uporabljali, svetujemo, da ga vseeno preizkusite v različnih jedeh in videli boste, kam se najbolje poda. Še zdaleč najbolj priljubljeno je v solatah, zlasti tistih poletnih, kamor dodamo še kakšen košček sira, paradižnik in še kaj, olivno olje pa vse okuse lepo poveže in nas med obrokom popelje nekam ob morje, med oljke … Je tudi prijazno telesu in bolj zdravo kot običajno rastlinsko olje, cena pa je seveda temu primerna. A nič zato, za kvalitetno olivno olje, ki je narejeno na pravilen način in tako, da še dolgo zadrži vse potrebne elemente, ki so tudi zdravju prijazni, vam ne bo težko odšteti malce več, saj boste vedeli, da ste za svoj denar res dobili vrhunsko kvaliteto. Morda je še najbolj zanesljiva metoda ta, da ga kupite neposredno od pridelovalca.

Sicer pa olivne olje uporabljamo tudi za nego telesa, zlasti kože in las. Že za nežno dojenčkovo kožo je priporočljivo, da jo mažemo z olivnim oljem, te navade pa se je dobro držati tudi kasneje, v odrasli dobi. Mnogi si iz njega naredijo tudi maske za lase in tako poskrbijo za bolj zdrave ter sijoče lase, spet drugi pa ga najraje uporabljajo zlasti v kulinariki. Kakor koli že, olivno olje je res vsestransko in prijazno človeku, zato smo prepričani, da si ga boste tudi vi kmalu kupili, če si ga še niste.