Dimnik podjetja Kip

Izbira ter izgradnja dobrega dimnika je zelo pomembna. Izberite dimnik Kip in se izognite vsem skrbem, da vaš dimnik neki bil narejen odlično.

Podjetje Kip nudi celovite dimniške rešitve primerne za vsak objekt. Dimnik Kip je kot sestavni del kurilnega sistema zelo pomemben. Zato se je priporočljivo držati vseh napotkov za postavitev dimnika saj bo le tako kurilni sistem deloval optimalno, zanesljivo in varno. Pri določitvi preseka za dimnik Kip moramo na misel uzeti tudi njegovo višino, nazivno moč peči ter vrsto kuriva, saj so pri uporabi trdih goriv potrebni večji preseki dimnika kot pri uporabi olja ali plina. Pred pozidavo dimnika je treba dobro premisliti kako bo pozicioniran.

dimnik kip

Predpisi pravijo da mora biti prehod za dimnik Kip skozi betonsko etažno ploščo izoliran s 30 mm negorljive izolacije iz kamene volne. V primeru, da je etažna plošča lesena, mora biti izolacija debelejša in sicer za kar 20 mm torej skupno 50 mm. Enako velja tudi za prehod skozi leseno strešno konstrukcijo. Se sprašujete zakaj izbrati šamotni dimnik Kip? Ker je primeren za vse vrste kurišč in goriv, kar pomeni, da lahko uporabljate tako trda goriva kot olje, če imate peč, ki lahko to kombinira.
Dimnik Kip je dobro izolirati tudi v celoti saj tako zmanjšamo nevarnost požara ter omejimo zunanji temperaturni vpliv in s tem preprečimo kondenziranje dimnih plinov. Dimnik Kip ima na njihovi spetni strani na voljo tudi predhodni izračun cene vašega novega dimnika. Preprosto izberete dimniški sistem (enojni ali dvojni), nato izberete energent (olje, plin ali trda goriva). Sledi izbera vrste peči in preseka dimnika ter željene višine. Če pa imate v objektu napo, ki omogoča zajem zraka še za kurilnico pa lahko zberemo še zračnik za dimnik Kip.
Za več odgovorov pa se obrnite na podjetje Kip na naslovu Šentlovrenc 21, Velika Loka ali pa jih pokličite na telefonsko številko 07/304 83 55. Z veseljem vam bodo svetovali ter odgovorili na vsa vaša vprašanja.