3D print za prototipiranje

No pa je prišel čas, da napišemo še nekaj o 3D printu. 3D print je tehnologija, ki se uporablja za to, da se z njeno pomočjo lahko natisne prototipe. Zadeva je zelo preprosta. Potrebujete računalnik s programom za oblikovanje 3D modela in potem seveda potrebujete tudi 3D tiskalnik, ki vam bo omogočil, da boste model, ki ste ga narisali tudi natisnili. Ko boste to naredili, boste lahko prototip prijeli v roke in pogledali ali vam je prototip všeč oz. ali je takšen, kot mora biti, da boste lahko nadaljevali s svojim projektom.

3d print

Pomembno je, da 3D print uporablja vse več podjetij na svetu, saj je to tehnologija, ki je veliko pripomogla k temu, da se dandanes lahko precej hitreje prototipa in to pomeni, da lahko na trg podjetja z veliko večjo hitrostjo lansirajo določene izdelke, kar seveda pred letii ni bilo ravno mogoče. Vsekakor je 3D print nekaj zelo zanimivega in zelo zabavnega. Veliko je šol v Sloveniji, kjer poučujejo svoje študente kako delati s programi, ki se uporabljajo za pripravo 3D modelov.

3D print je nekaj, kar je seveda v Slovenijo prišlo iz tujine. Tujina je tista, ki ima veliko za ponuditi in vsekakor je prav, da se Slovenija zgleduje po njih. Če se bomo ljudje v prihodnosti preveč ukvarjali s tem, kako bi pri nas postavili novi Facebook in podobno, bodo nastale težave, saj zelo verjetno ne bomo uspeli izumiti nobene takšne prodorne inovacije, kar lahko predstavlja v prihodnosti problem v kolikor ne bomo svoje energije usmerili kam drugam. 3D print je verjetno izredno dober primer, tako da sedaj lahko vemo kaj se v tujini dandanes že vse dobi. V tujini je seveda veliko večje zanimanje za to, da se trend razvija v tej smeri, tako da menimo, da bi tudi Slovenija morala vlagati kar nekaj svojega truda in časa v to, da bi sledila svetovnim trendom.