Zamrzovalna omara za dolgotrajno shranjevanje hrane

Za enostavno ter dolgoročno shranjevanje hrane in pridelkov, ki jih pridela med letom, potrebuje vsako sodobno gospodinjstvo tudi svojo zamrzovalno omaro ali skrinjo. Kako pa pravzaprav izbrati zamrzovalno omaro, ki bo kar najbolj ustrezala potrebam našega gospodinjstva?

Prvi korak premisleka naj bo odločitev, ali potrebujemo zamrzovalno omaro ali skrinjo? Zamrzovalna omara je samostoječa, vsebuje več predalov ter polic ter omogoča enostavno ter pregledno shranjevanje hrane. Ker hrano vedno vidimo, se čas odpiranja vrat skrajša in tako pripomore tudi k manjši porabi energije naše naprave. Zamrzovalna omara ne zahteva sklanjanja, zato je primerna tudi za starejše uporabnike. V zamrzovalni skrinji običajno ni predalov ter polic, produkte lahko vanjo preprosto zložimo enega nad drugega. Njena prednost je, da se v njej vedno najde tudi prostor za zelo velike kose mesa ali drugih izdelkov.

zamrzovalna omara

Zamrzovalna omara, ki jo boste izbrali, naj bo ravno dovolj velika, da vanjo shranite vse kar potrebujete, vseeno pa naj ne bo prevelika, saj boste tako porabljali več energije kot je potrebno. Ko smo ravno pri energiji – zamrzovalne omare se ločijo tudi glede na energijski razred. Energijski razred A je najvarčnejši, zato vam priporočamo nakup le-tega, saj boste na ta način prihranili kar nekaj stroškov.

Sodobna zamrzovalna omara vam lahko poleg njene najnujnejše funkcije zamrzovanja ponudi tudi dodatne funkcije. Ena izmed njih je avtomatsko odmrzovanje naprave s sistemom NoFrost. Le-ta onemogoči nabiranje ledu v notranjosti naprave, ter vam na ta način prihrani kar nekaj dela ter časa, ki bi ga v nasprotnem primeru porabili za odtajanje, strganje ledu ter čiščenje. Zamrzovalna omara, ki jo boste izbrali, ima lahko tudi možnost hitrega zamrzovanja pri zelo nizki temperaturi. To vam lahko pride zelo prav po večjih nakupih, ko je potrebno večjo količino hrane hitro zamrzniti.

Seveda ne pozabite, da je kljub sodobni tehnologiji NoFrost potrebno zamrzovalnik redno čistiti, da se v njem ne nabere umazanija. Temperatura zamrzovalnika pa naj bo nastavljena kar se da optimalno, okoli -18°C, saj vsaka stopinja manj pomeni dodatno rabo energije.