Vnetje sinusov otežuje življenje

Zdravje najbolj cenimo takrat, ko je že prepozno. Pa čeprav lahko gre le za lažje bolezni, so za človeka vseeno neprijetne in storiti moramo vse v naši moči, da v takih primerih čimprej ozdravimo. Ko nam pade imunski sistem, se pogosto pojavljajo različne bolezni, med katerimi je tudi vnetje sinusov https://www.farmedica.si/clanek/125/Kako-si-pomagati-pri-vnetju-sinusov?. Gre za neprijetno bolezen, ki lahko povzroča večje bolečine in težje dihanje. Da se to prepreči, lahko že sami naredimo ogromno dobrega zase. Tu je okrepitev imunskega sistema najbolj pomembno.

vnetje sinusov

Vnetje sinusov

Skozi sluznico dihal, torej v nosu, sinusih ali pljučih prihaja v telo zrak s kisikom. Ker je v zraku ogromno mikrobov v obliki bakterij in virusov, pa se mora telo nekako zavarovati. Če smo zdravi, to naredi sluznica sama. Gre za zaščitno sluznico dihal, kjer so prisotne antimikrobne snovi. Te so del našega obrambnega imunskega sistema in vse te mikrobe, ki se ujamejo v sluznici, tudi uničijo. Tako dihanje v osnovi ni nevarno, saj zaradi obrambnih sistemov v telo pridejo samo prečiščene snovi.

Problem nastane pa takrat, ko je sluznica poškodovana. Če telo nima dobrega imunskega sistema, tudi antimikrobne snovi ne morejo dobro opravljati svojega dela. Takrat virusi in bakterije zaidejo v telo in človek v teh primerih zboli. Pride lahko do vnetja sinusov. Pojavljati se začne zamašen nos, izcedek iz nosu in bolečine v glavi. Vnetje sinusov boste najlažje preprečili s preventivo.

Okrepljen imunski sistem

Če preventivno skrbite za svoj imunski sistem, bo vnetje sinusov preteklost. Obstaja namreč kar nekaj načinov, kako okrepiti svoj imunski sistem. To ne pomaga samo pri vnetih sinusih, ampak na splošno pri preprečitvi tudi drugih bolezni. Obstaja kar nekaj prehranskih dodatkov, ki pomagajo okrepiti imunski sistem. Predvsem pa je pomembno tudi dovolj gibanja in pa D vitamina, ki ga lahko dobite na soncu ali pa prav tako v obliki prehranskega dopolnila.