Vhodna vrata za vse okuse

Kaj naredi na vas tisti prvi vtis, ko prvič vstopate v hišo ali stanovanje? Definitivno so to vhodna vrata, ki so prva v stiku z vami, preden vstopite v prostor.

Ločimo zunanja in notranja vhodna vrata. Torej, zunanja so namenjena hišam, notranja pa stanovanjem. Vhodna vrata so danes vseh možnih barv, vseh oblik, pa tudi materialov. Tako lahko izbiramo med bogato ponudbo klasike in modernosti in poiščemo tista prava, ki bodo ustrezala našim željam in našemu stilu.

vhodna vrata

Od materialov še vedno največkrat posegamo po lesu. Ker je bolj klasičen, hkrati pa ga lahko oblikujemo, kolikor želimo, je tudi pri modernih hišah zelo priljubljen. Izjemno moderne hiše imajo pogosto vhodna vrata iz drugih materialov, ki naj bi bila tudi bolj varna, saj je skozi njih težje vlomiti. Vhodna vrata morajo zagotavljati določeno mero varnosti, zato poleg varnostnih mehanizmov poskrbite tudi za to, da bodo vrata, ki so lesena, dovolj masivna in bo tako težje priti skozi njih. Vhodna vrata, ki so nekvalitetna, tanka in praviloma tudi zelo poceni, svoje lastnosti velikokrat odražajo v stopnji varnosti, ki je praviloma zelo nizka. Skozi taka vrata lahko namreč vlomilec pride brez prekomernega truda že v nekaj sekundah.

Ko kupujete vhodna vrata, pa jih želite malce popestriti, je zanimiva odločitev tudi dodatek stekla. V vrata lahko namreč vgradimo raznovrstno steklo, ki bo popestrilo naš dom in vstop v naše stanovanje naredilo precej bolj zanimivo. Vendar tudi pri tem pazite, če imate pomisleke glede varnosti – steklo, ki je tanko, hitro lomljivo, je za vlomilca še lažji plen kot tanka lesena vrata. Zato naj bo to steklo debelejše, kaljeno, lahko tudi protivlomno.

Vsekakor dobro razmislite, ko nakupujete nova vhodna vrata. Ta so namreč ogledalo našega doma, in ker so praviloma tudi kar velik strošek, jih ne menjamo vsako leto. Naj bodo zato ravno prav moderna, iz pravega materiala in taka, ki so vam res všeč.