Špela Kranjec kot avtorica in kot oseba

Največ nas ime Špela Kranjec poveže s spletno stranjo http://www.spelakranjec.com in njeno pred kratkim napisano knjigo z naslovom Pojedla sem anoreksijo. In veliko je bilo že povedanega o tem kdo je Špela Kranjec, zakaj je napisala to knjigo in kaj želi z njo doseči. Veliko je bilo napisanega tudi o sami knjigi in njeni vsebini. Na spletni strani celo lahko pokukate v vsebino knjige in se s tem prepričate ali bi si knjigo želeli prebrati ali ne. Čeprav jo je Špela Kranjec zadnjič poimenovala kar bibljija za najstnike. Mogoče si je dovolila preveč, pa vseeno toliko verjame v povedano, da je trditev obdržala. In zakaj bi bila ta knjiga res bibljija za mladostnike? Mladostniška leta so leta odraščanja.

špela kranjec

Prav v tem obdobju se nam zgodi največ sprememb in prav to obdobje nas najbolj zaznamuje ter kreira naše nadaljnje življenje. Kdor v tem času ne bo zadovoljen sam s sabo, si bo zagotovo začrtal pot, po kateri v bistvu ne želi hoditi. Točno to je doživela tudi Špela Kranjec. Lastna osebnost jo je prepričala v negativno mnenje o sami sebi in ji uničilo devet let njenega življenja. Ona še zdaj, ko je že nekaj časa pozdravljena in normalno živi, sama zase reče, da zaradi teh let ni uresničila nekaterih želj in ciljev ter jih tudi nikoli ne bo. Nekako žalostno, če pomislimo, da jo pri svojih 24 letih praktično čaka še celo življenje. Vendar – vzami to, kar ti ponuja življenje – pravi ena pesem in tudi Špela Kranjec zdaj živi tako. Se je že zgodilo to, kar se je moralo zgoditi. Vse se zgodi z razlogom. In zdaj pridemo do dela, ko se vprašamo kdo pa je Špela Kranjec v zasebnem življenju.

Kakšna je kot oseba? Je resnično taka, kot se opisuje v knjigi? Je res zdaj ozdravljena anoreksije in srečno živi? Ali gre le za marketinško potezo zaradi knjige? Lahko vam povem, da bolj enostavnega človeka kot je Špela Kranjec, ne boste našli. Ta punca je točno to kar je zapisala v knjigi. In res je tudi to, ko je rekla, da se njena knjiga od drugih razlikuje v tem, da ona predstavlja povprečnega človeka, brez kakršnekoli slave in podobnega, ki pa se ji je uspelo iztrgati iz krempljev anoreksije in zdaj normalno pluje skozi življenje. Brez štetja kalorij, brez stradanja in brez pretirane telovadbe. Pa ne pozabimo, da tudi brez prijateljev.

Špela Kranjec pravi, da je to zdajšnje življenje veliko bolje od prejšnjega in ga ne bi več zamenjala nazaj. No in kaj zdaj to pomeni, da je Špela Kranjec preprosto dekle? Uživa v malenkostih. Rada gre v službo, ker ona je taka, da mora ves čas nekaj počenjati, pa rada ima dober odnos s sodelavci, noče grdega gledanja in hinavljenja. Po službi ima najrajši sprehod v naravi s svojo psičko. Če ji zavrtiš ”njeno” glasbo, se ji bo odtrgalo in bo po sobi plesala kot, da je na največjem koncertu. Za svoje dobre prijatelje bi šla na konec sveta in prav tako tudi za svojo družino. In taka je Špela Kranjec. Oseba z velikim srcem.