Kvalitetni sodni prevodi so osnova vaše verodostojnosti

Včasih potrebujemo zelo kakovosten prevod, ki ga mora opraviti posebej šolan in v ta namen imenovan prevajalec. To so sodni prevodi – https://www.multilingual.si/sl/sodni-prevodi. Sodni prevodi so prevedeni dokumenti in listine, ki so namenjeni urejanju pravnih razmerij s tujino, v to skupino pa sodijo registracija podjetja, izkazovanje poslovnih rezultatov v tujini, urejanje državljanstva in delovnega dovoljenja ter vpis na tujo univerzo. Prevajalec, ki za vas opravi sodni prevod je sodni tolmač, ki ga posebej v ta namen imenuje in potrdi Ministrstvo za pravosodje.

Vsi overjeni sodni prevodi morajo imeti, po uradnem protokolu, točno določeno strukturo. Sestavljeni so iz besedila v izvirniku in prevoda v izbrani ciljni jezik. Oba dokumenta morata biti povezana s trakom in označena z žigom sodnega tolmača, Ravno ta žig pa je vaše zagotovilo, da je prevod natančen in ustrezen.

sodni prevodi

Komu zaupati opravljanje sodnega prevoda

Kadar potrebujete sodni prevod, morate najprej izbrati ustreznega sodnega tolmača. Poiščete ga lahko na seznamu sodnih tolmačev, kjer so navedeni vsi uradno potrjeni sodni tolmači. Omenjena lista je prav tako vaša garancija kvalitete prevoda. Ker pa je iskanje po seznamu zamudno, se lahko obrnete na priznano prevajalsko agencijo Multilingual, kjer so zbrani vsi vrhunski sodni tolmači na enem mestu. V prvi vrsti se morate zavedati, da namen sodnega prevajanja ni ustvarjanje nepotrebnih stroškov. Dober sodni tolmač vam bo zato najprej svetoval za katere dokumente sploh nujno potrebujete sodni prevod, pri tem pa ga bodo vodile dolgoletne izkušnje.

Sodni tolmač je zdravnik za vaše uradne dokumente. Ker gre pri poslovnih listinah pogosto za občutljive podatke zaupne narave, morate vašemu sodnemu tolmaču popolnoma zaupati. Ravno skrb za interese stranke pa odraža njegovo kakovost in strokovnost pri delu. Pri Multilingual vam zato zagotavljajo popolno poslovno zaupnost med vami in sodnim tolmačem, ki za vas opravlja prevod. Poleg samega prevoda pa, glede na vaše potrebe, kopije dokumentov tudi notarsko overijo.

Če prisegate na vrhunski pristop in najvišjo mero strokovnosti, potem za svoje dokumente izberite najboljše. S pomočjo Multilingual sodnih tolmačev bodo vaši prevedeni dokumenti govorili sami zase, vi pa se boste predstavili v najboljši luči.