Smrekova smola je izjemno učinkovita za sklepe

Smrekova smola se pridobiva iz smreke, ki je zdravilno drevo, kar vedo že od nekdaj. Nekoč so smrekovo smolo uporabljali kar tako, da so jo vzelo z drevesa, kjer je tekla iz lubja in jo polagali oziroma mazali na obolela mesta ali rane. In je pomagalo. Tako je nastala tudi ideja o mazilu iz smrekove smole. Danes vemo, da je smrekova smola je zelo priporočljiva za uporabo za obolela mesta in sicer za sklepe na primer. Tudi, če imate težave z revmo ali s poškodbami. Dobro vpliva tudi na kožo.
smrekova smola
Danes se smrekova smola dobi v obliki mazil, ki so farmacevtsko potrjena in preverjena, da os res varna in učinkovita za uporabo. Smrekovo mazilo je namreč nastalo v Kranju, doma, takrat pa se je prodajalo v bolj preprosti embalaži ter sestavi a je vseeno poželo res velike uspehe in osvojilo celoten Balkan. Od takrat naprej je smrekova smola izjemno popularna med ljudmi, ki jo poznajo ki jo redno tudi uprolabjjao pri raznih tegobah na telesu. Gre za lepo mazljivo kremo, v kateri je veliko smrekove smole, ki pa se dobro vrte v koži in deluje tudi globinsko.
Ena izmed dobrih lastnosti smrekove smole je, da lahko prodre zelo globoko in zdravi tudi globinsko, zato je učinkovita zadevno in tudi za obolele sklepe. Smrekova smola učinkovito zdravi tudi bolečine in jih zelo blaži, če ste se udaril, obdrgnili lai imate rane. Pomaga tudi pri strijah in starih vidnih poškodbah, kjer je bela koža, ki je drugačna od tiste, ki je na tistem metu bila prej.
Kakovostna smrekova smola se nabira v čistih gozdovih v okolici Kranja oziroma na gorenjskem in se v obliki mazila razpošilja po vsej Evropi, ki je to mazilo sprejela res z odprtimi rokami, ker je učinkovito. Njena kakovost pa z leti samo še narašča in učinkovita formula se le še izpopolnjuje.