Kako lovilec olj varuje naravo

Lovilec olj so strokovnjaki oblikovali zato, da izloči ogljikovodike ter snovi, ki se usedajo it odpadnih voda, kar si poglejte na tej povezavi https://2pr.si/sl/katalog/lovilec_olja/, kjer lahko naročite res kvalitetne ter v skladu z okolijskimi pravili ter standardi. Znotraj ima lovilec olj vgrajen koalescenčni filter, ta pa čisti meteorne vode. Ima avtomatsko zaporo iztoka in ta preprečuje izliv olja, da bi se izlil v odtok iz lovilca olja.

 lovilec olj

Lovilec olj ima lahko tudi razbremenilni sistem t.i. by-pass. Ta ima enako funkcijo, kot klasična enota lovilca, le da pretok vode lahko poveča za pet do deset krat, če je na primer nevihta ali večje neurje in so daljše padavine. Vsak lovilec olj pa ima nameščene pokrove iz močne umetne mase, ki se jih lahko namesti tudi dam, kjer se preko njih hodi.

Po zakonu morate lovilec olj namestiti povsod, kej obstaja le majhna možnost, da bo olje izteklo v okolje. To so bencinske črpalke, parkirišča, mehanične delavnice, avto pralnice, garaže, ceste in podobno. Kako velik lovilec boste namestiti, pa je odvisno od tega, kakšna je vaša dejavnost in kolikšna je verjetnost izliva manjše ali večje količine olj.

Ti lovilci so narejeni iz izjemno kvalitetnega PE-HD materiala, zato imajo dolgo življenjsko dobo in so zelo odporni proti vsem agresivnim medijem. Narejeni so monolitsko iz enega kosa zato ne razpadejo in so res trdni. Vsi pa so v skladu z Evropskim standardom EN 858-1 in EN 858-2. Imajo tudi dolgo garancijo, zato se lahko gotovi, da bo vse v redu in da so kakovostni. Proizvajalec nudi ne samo vgradnjo, ampak tudi redni servis in čiščenje po potrebi.

S tem boste varovali naravo in še zadostili zakonom ter predpisom, zato boste lahko povsem mirni, če boste vgradili kakovostne in s standardi usklajene lovilce olj. Vsekakor pridejo prav tudi v restavracijah in kuhinjah, kjer odteka lahko dosti olj v okolje, ki se tam ne bi smeli znajti.