Kolo električno je okolju prijazen način mobilnosti

Navdušenje nad kolesarjenjem se povečuje, ko je postalo kolo električno, pa je to navdušenje samo še zraslo. Tovrstna kolesa so namreč primerna za vse, predvsem pa za ljubitelje narave in vse, ki si želijo pridobiti učinkovito mobilnost. Za doseganje mobilnosti in varovanje okolja ob enem, je odlična izbira kolo. Električno kolo pa je v pomoč pri premagovanju vzponov in omogoča, da se pri opravljanju daljših tur naredi še kakšen kilometer več, kot se lahko naredi z običajnim kolesom. Tako kot običajna kolesa, tudi električna delimo v kategorije. Poznamo namreč gorska, cestna, mestna, treking, cross, tovorna in zložljiva kolesa. Izbira je široka, zato lahko vsak najde popolno kolo zase.

kolo električno

Izbira primernega kolesa ni vedno enostavna, zato je potrebno pred nakupom premisliti. Najpomembnejše vprašanje je, kje nameravate voziti svoje kolo. Električno kolo, ki je mestno, se zagotovo najbolje obnese tam, kjer so urejene asfaltirane steze, torej v mestih. Prav tako je takšno kolo primerno za vse, ki potrebujejo prilagojen okvir za enostaven dostop na kolo. Električno kolo, ki je označeno z oznako treking, je najboljše za asfaltirane ceste, kolesarske steze ali urejene in manj zahtevne poti. Cross električno kolo je primerno za opravljanje daljših tur, predvsem po asfaltnih cestah, kolesarskih stezah in urejenih makadamskih stezah.

Gorsko električno kolo pa je odlična izbira za vse, ki si želite uživati v vožnji po raznolikih terenih v naravi, kamor sodijo tudi slabše urejene ceste. Zložljivo električno kolo pa je, kot že samo ime pove, enostavno zložljivo. To pomeni, da ga lahko po potrebi pospravite v prtljažnik avtomobila in ga vzamete s seboj. Tovrstno kolo je primerno za vožnjo po mestu in naravi. Poznamo pa tudi tovorno električno kolo, ki ima okvir posebej zasnovan za prevažanje večjega tovora ali potnikov. Takšna kolesa so primerna za dostavljavce pošte in paketov ter za starše, ki na kolesih vozijo svoje otroke.