Kamnoseštvo z dolgoletno tradicijo

Kamnoseštvo je dejavnost s katero se je človek začel ukvarjati že mnogo let pred nami. Dejavnost je postala vir mnogim človeškim potrebam, torej nastala je takrat, ko je človek začel s pridom uporabljati svoj um in sposobnosti. Začel je izdelovati različne izdelke s katerimi si je olajšal iskanje hrane in delo. Kamen je bil pomemben vir človeku skozi celotno zgodovino, iz njega so izdelani številni objekti in številni pripomočki. s časoma so kamen nadomestili drugi viri, ki so mnogo lažji za obdelovanje njihova uporabnost pa je veliko bolj funkcionalna. Toda kamnoseštvo, kot dejavnost še vedno obstaja.

kamnoseštvo

Ta dejavnost je pomembna predvsem podjetju Petrotek, ki ima na tem področju ogromno izkušenj. Kamnoseštvo je pri njih pomembna dejavnost že dolga leta. Podjetje so prevzeli od družinskega podjetja, ki so ga ustanovili že leta 1981. Trudijo se, da je vsaka stranka zadovoljna, da je izdelek maksimalno kvalitete, ter da je kar se da pravilne oblike. Svoje delo opravljajo z zadovoljstov in s pozitivno energijo že tri generacije.

Dejavnost kamnoseštvo je primerna za izdelavo najrazličnejših izdelkov. Iz kamna izdelujejo najrazličnejše nagrobnike, spomenike, grobnice, kamnite mize, kipe, najrazličnejše kuhinjske in kopalniške pulte, okenske police in še mnogo več. Ukvarjajo se predvsem z obdelovanjem izdelkov iz naravnega kamna. V zadnjem času pa so v svoj posel popeljali novost. Izdelke so začeli izdelovati tudi iz umetnega kamna ali z drugo besedo tehnični marmor oz. kvarc. Umetni kamen je pomemben predvsem pri izdelovanju pultov, saj je trpežen in ne vpija nezaželjenih snovi.

Torej, kaj kamnoseštvo sploh pomeni. to je izraz za oblikovanje ostrih in grobih kamnov v lepe oblike. Ljudje, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo pri svojem delu uporabljajo vrsto različnih kamnin. Uporabne so vse vrste naravnih kamnin. Te izberejo glede na to kako primerni so za posamezne izdelke. Z različnimi orodji in pripomočki preoblikujejo še tako zahtevne oblike.