Kakovostni peleti za zahtevne uporabnike

Ste pripravljeni na zimo ter na pričetek kurilne sezone? Ste tudi vi med tistimi, ki si želijo svoj sistem centralnega ogrevanja posodobiti, s tem pa se izogniti dodatnim stroškom? Potrebujete le sistem za dogrevanje vaših prostorov? Ogrevanje s peleti se je v zadnjem času zelo razširilo – prav zaradi prednosti, ki jih nudi njihova uporaba. Če torej iščete odgovor na zgoraj navedena vprašanja, je rešitev pred vrati. Možnost enostavnega, avtomatiziranega, hitrega ter ugodnega ogrevanja predstavljajo peleti (oz. peči na pelete – na tržišču boste našli najrazličnejše modele, tako modele za centralno ogrevanje, kot tudi za dogrevanje).

Čeprav je res, da lesena polena še vedno pričarajo popoln občutek udobja ter domačnosti v domovanju, vam lahko uporaba peletov priskrbi kar nekaj dodatnega udobja. Med drugim bo uporaba peletov poskrbela za minimalno količino pepela, nesnage, poskrbela pa bo tudi za ogrevanje, ko vas ne bo doma. Peleti za ogrevanje so tudi nadvse ekološki produkt – proizveden iz lesnih ostankov in žagovine. Med obdelavo se ostanke lesa stisne in zgosti, vlage pa peleti zato skorajda ne vsebujejo. Ker so majhni, dolgi od enega do treh centimetrov ter nekaj milimetrov široki, bodo zavzeli manj prostora za skladiščenje. V peč jih boste lahko dozirali kar avtomatsko.

peleti

V podjetju Pleskar našim strankam nudimo kakovostne premium pelete, ki zadostujejo strogim standardom. Izdelani so izključno iz lesa, brez dodatnih primesi. Tako so primerni za uporabo v vseh vrstah peči, namenjenih za uporabo peletov. Sicer so izdelani iz različnih vrst lesa, najpogosteje iz smrekovine ali bukovine.  Težko je doreči, katera vrsta je najboljša, saj ima prav vsaka svoje prednosti in slabosti. Vsekakor je najpomembneje, da izberete pelete, ki so izdelani brez dodatnih kemičnih primesi. Priporočljivo je tudi, da ne vsebujejo lubja – le-to namreč proizvede več pepela, v njem pa se lahko nahajajo tudi ostanki peska ali prsti, to pa ni najbolje za delovanje peči.