Katera čistilna naprava za vikend je najboljša

Čistilna naprava za vikend ni velika, ker se običajno ne porabi veko sanitarne vode, ki jo je treba predelati, da ne uniči okolja. Vprašanje je, katero čistilno napravo kupiti za vikend, da bi bila primerna? Odgovor na to vprašanje ni enoznačen. Odgovor vsebuje več parametrov, ki jih mora mojster vedeti, preden se zgradi čistilna naprava za vikend. Najprej vas bo vprašal, kako velik je vikend in koliko vode porabite, pa koliko ljudi ga uporablja in koliko časa. Nato bo pregledal še teren, ali se lahko naredi betonska čistilna naprava, če ne, bo predlagal plastično. Je pa pomembno tudi, kakšen je dostop do vikenda.

čistilna naprava za vikend

Čistilna naprava za vikend je najbolje, da je betonska in seveda primerno velika glede na porabo vode ter površino vikenda in števila uporabnikov. Potem se le odločite, ali bo delovala na elektriko ali bo naravna brez električnega mehanizma.

Če vikend nima elektrike, je seveda izbira jasna. Vzeli boste naravno čistilno napravo, ki deluje povsem enko kot električna, le da je proces razgrajevanja aktivnega blata in usedlin z bakterijami in mikroorganizmi nekoliko počasnejši. Tudi, ko je mrzlo, se težje blato razgrajuje, vendar obstaja rešitev. To so alge, ki so posebej vzgojene za take čistile naprave in jih ulijete v stranišče, da se splaknejo v čistilno napravo ter tam ustvarijo kolonije, da lahko naravna čistilna naprava za vikend predela vso odpadno vodo, ki potem čista odteče naprej v naravo.

Blato in usedline, pa je treba odstraniti tako, da ga pride iskat komunala in to odpelje na varno mesto za reciklažo. Dejansko enako deluje tudi električna čistilna naprava za vikend, le da ta vpihuje zrak enakomerno ter tako, kot nastavite, tako hitro se bo potem blato tudi predelovalo. Vikendi imajo danes skoraj vsi elektriko, če ne drugače, jo imajo samooskrbno z lastno sončno elektrarno.

Betonske čistilne naprave so bolj obstojne, čeprav so tako betonske, kot plastične monolitne, kar pomeni, da so narejene iz enega kosa, ki se ne zdrobi in ne pušča. Plastika čez desetletja lahko tudi preperi vendar, če nimate druge izbire, je to potem najboljša izbira, je pa to odvisno od terena. To pa vam bo povedal mojster, ki bo prišel na ogled. Za električno napravo je pomembno, da pazite na to, da ne uporabite agresivnih kemikalij.