Zakaj se splača avtodom najem za vaše sanjske počitnice

Ali se odločiti za avtodom najem? Možnost avtodom najem vam lahko pričara sanjske počitnice tudi, če nimate dovolj lastnih sredstev za nakup avtodoma. Še posebej se splača, če ga ne bi uporabljali ves čas in bi večino leta stal neuporabljen. Gonilna sila je imeti lasten zasebni prostor, kjer lahko nadzorujemo, kaj prihaja in izstopa to počnemo doma. Res je, da veste, kako najeti avtodom, zahteva malo več raziskav kot najem avtomobila – vendar je manj zastrašujoče, kot večina misli. Za začetek preberite vse, kar bi moral vedeti novinec, ko razmišlja o najemu avtodoma in v hipu se boste odpravili na pot.

 avtodom najem

Najprej se pojavi vprašanje, s kakšnim avtodomom začeti? Prva stvar, ki se je morate naučiti, da so avtodomi razdeljeni v klasifikacije, ki se nanašajo na velikost in znamko avtodoma. Odločitev za enega bo vaša največja odločitev pri najemu avtodoma. Vaš prvi avtodom najem naj bo omejen na manjše avtodome razen, če vas je več, ki boste v njem bivali in potrebujete več ležišč. Krajši avtodomi so v bistvu avtodomi, idealni za dve osebi, ki potujeta skupaj. Čeprav za vožnjo avtodomov ne potrebujete posebnega dovoljenja, obstaja velika razlika v načinu vožnje. Manjši avtodomi se vozijo kot kombi ali tovornjak, kar je enostavno za začetnike. Vožnja večjega avtodoma je kot vožnja premikajočega se tovornjaka ali kot veliki avtobusi.

Ko se odločite za pravi razred avtodomov, bo izbira določenega modela za najem odvisna od avtodomov, ki so na voljo. Ko primerjate možnosti, bodite jasni glede funkcij, ki jih potrebujete za udobno bivanje. Obstaja nekaj standardov, na katere se lahko zanesete na vseh področjih, vključno z orodji za priklop v kampu, kot so kanalizacijske cevi in električni kabli, majhne kuhinje s štedilnikom z dvema gorilnikoma, pečico in majhnim hladilnikom ter kopalnice s straniščem, majhnim umivalnikom in odtok za prho na tleh. Toda nekateri najemniki bodo prišli tudi s kuhinjskimi pripomočki, kot so lonci in ponve, drugi lahko pridejo z zunanjimi stoli. Nekateri ne vključujejo nič od naštetega. Zato, ko se odločite za avtodom najem, vprašajte, kaj točno dobite zraven v najemu in kaj bi morali imeti s seboj sami. Ko boste potovali pa s seboj ne pozabite vzeti potni list, telefon in računalnik.