Talna pluta namesto parketa

Večina ljudi ob besedah talna pluta pomisli na talne obloge v rjavi barvi, oz. na naravno barvo plute. Mnogo let nazaj je bila namreč izbira na področju talnih oblog bolj skromna in tako je bila tudi talna pluta načeloma bolj kot ne, na voljo samo v naravni, se pravi v rjavi barvi. Danes, ko je izbira mnogo večja, je tudi talna pluta na voljo v mnogih dekorjih, barvah, odtenkih in pa tudi različnih dimenzijah desk.

Velikokrat smo že pisali o vseh pozitivnih lastnostih, katere prinese v naše prostora uporaba plute, tako talna pluta, kot stenska pluta, pa naj jih na kratko omenimo še enkrat. Talna pluta je naravna talna obloga. Gre za talne obloge, ki dejansko delujejo toplo, kar lahko tudi sami poizkusimo tako, da položimo dlan na desko pluta talne obloge. Tako bo talna pluta vsekakor povečala toploto vaših prostorov, poleg tega pa je pluta tudi odličen zvočni izolator, kar pomeni, da bodo vaši prostori bolj tihi, saj bo v njih prihajalo manj zvoka in ravno tako ga bo manj odhajalo iz njih. Vaše bivanje bo tako bolj kvalitetno. Poleg naštetega, oz. poleg nekaj že naštetih prednosti in pozitivnih lastnosti, ki jih talna pluta prinese v prostore, pa ne smemo pozabiti še, da gre za izredno lepe, moderne, kakovostne, obstojne, trajne pluta talne obloge.

talna pluta

Možno je namreč izbirati med zares veliko kolekcijami in dimezijami desk. Tako je na izbiro talna pluta, ki se polaga plavajoče in tudi lepilna talna pluta. Prva se polaga brez lepila, za polaganje druge, pa je potrebno lepilo. Talna pluta je primerna za večino bivanjskih prostorov, saj dodelane vrhnje obdelave omogočajo veliko pohodnost. Prav je talna pluta iz enakega razloga primerna tudi za poslovne prostore. Še najbolj radi imamo, da nam talna pluta krasi prostore, za katere si želimo, da že v osnovi izražajo toplino, to pa so razni spalni prostori, dnevni prostori, otroške sobe, kjer se veliko sedi kar na samih tleh, itn,..

Nekateri se polaganja talne obloge, kot je plavajoča talna pluta, lotijo kar sami, pri tem morajo samo paziti, da so pri polaganju natančni in da je talna podlaga dobro pripravljena. Talna pluta, ki se polaga plavajoče, je sicer enostavna za polaganje, tako se jo z veseljem loti marsikateri hišni mojster kar sam.