Strešne kritine za vsak objekt in okolico

V navadi je, da se na hiše postavi strešne kritine. Ne bomo srečali veliko stanovanjskih objektov, na katerih ni strehe, temveč je narejeno podobno kot v stanovanjskih blokih, kjer je poskrbljeno za odtok dežja, nad tem pa je nasut prod, to je majhno okroglo kamenje iz rek.

strešne kritine

Če potrebujete strešne kritine, ali pa želite pomoč pri izbiri, obiščite http://www.montiram.si/stresne-kritine in si poglejte ter povprašajte za njihovo ponudbo ali pomoč.

Če želite nove strešne kritine, potem je potrebno stare odstraniti. Ponavadi je dobro tudi, da se ogrodje na katerem so nameščeni, tudi naredi na novo, v primeru da je material že star, ponavadi je to les, ta pa je lahko že tudi preperel in predstavlja varnostno tveganje za delavce na strehi.

Strešne kritine prihajajo v raznih oblikah in dimenzijah. Če imate staro streho in cegli zaradi starosti že razpadajo, je dobro, da jih odstranite kar sami, ali pa za to najamete delavce, ki to naredijo za vas. Če stare strešne kritine ne želite ponovno uporabiti, je lahko proces odstranjevanja ceglov zelo hiter. Potrebujete le nekaj kolegov in pa prikolico v katero po hitrem postopku zmečete stare cegle. Pri tem je dobro uporabiti ustrezno opremo, čelado, rokavice, ter očala. Okoli prikolice pa naj se ljudje ne zadržujejo med tem, ko vanjo mečete stare cegle.

Za nove strešne kritine pa je priporočljivo, da se naredi novo ogrodje za streho. Lahko si pomagate z raznimi CAD ali 3D programi, da si stvar lahko lažje predstavljate, hkrati pa lahko ugotovite točno koliko število jih boste potrebovali. Pri nakupu kritin, upoštevajte tudi to, koliko ceglov je lahko počenih in jih kupite nekaj več, da vam jih ne bo zmanjkalo. Če strešne kritine kupite v prevelikem številu, in vam jih na koncu pokrivanja strehe nekaj ostane, pa jih lahko shranite, in uporabite v primeru če se kakšen cegel poškoduje ali pa odkruši.