Pripravite se na smučarsko sezono

Pripravite se na smucarsko sezonoDecember je tu in smučarsko sezono že vidimo za vogalom. Veliko rekreativnih smučarjev ali deskarjev na snegu čez leto ne poskrbi za svojo fizično pripravljenost. Kar lahko posledično privede do nezgod na smučiščih. Prisluhnite nekaterim nasvetom, da ne boste prehitro utrujeni na smučišču obsedeli na snegu.

Mnogi se ne zavedajo, a smučanje oz. deskanje po snegu je šport, ki zahteva dobro kondicijsko pripravljenost, eksplozivne reflekse, občutek za ravnotežje ter mišično moč. Tega pa ponavadi primanjkuje rekreativnim smučarjem oz. deskarjem po snegu.

Statistično gledano na eno smučarsko sezono, se na slovenskih smučiščih pripeti največ poškodb glave, palca na roki, ramenskega sklepa in kolenskega sklepa. V redkih primerih pa prihaja do poškodb hrbtenice, gležnja. Te poškodbe nastajajo zaradi slabe fizične pripravljenosti vašega telesa.

Če ste izjema in ste čez leto lepo poskrbeli za svojo fizično pripravljenost, vam obisk smučišča nebo predstavljal nikakršnih težav. Če pa imate raje udoben stol ali kavč, kot fitnes center, pa vam priporočamo, da se že danes lotite aktivnih fizičnih priprav na smučarsko sezono.Saj veste kako pravijo, bolje pozno kot nikoli.

 Se sprašujete kje in kako se pripraviti na smučarsko sezono?

Če se želite saj malo pripraviti na smučarsko sezono, bo sprehod, rekreacijski tek ali pa skupinski šport odlična izbira. Seveda se lahko odločite tudi za obisk kakšnega fitnes centra. V fitnes centrih najdete veliko naprav, ki bodo izboljšale vašo kardio oz. kondicijsko pripravo. Te naprave so tekalna steza, kolo, eliptični trenaže, stepper in še kaj.

Če pa si ne moree privoščiti obisk fitnes centra in imate rajši vadbo doma, si naredite v sobi nekaj prostora in skačite s kolebnico, poskoki naprej nazaj, levo desno. Odlične vaje za moč in vzdržljivost so počepi, sklece ter trebušnjaki.

Pripravite se na smučarsko sezono, da boste brezskrbno uživali na belih strminah.