Kakovostna lesena okna za vaš dom in za poslovno stavbo

Lesena okna so od nekdaj bila glavna izbira ljudi za okna, ker je les naraven in prijazen material, ki je trajen in tudi diha ter v okolje ne seva nič škodljivega. Nasprotno, po lesu res lepo diši in to nas od nekdaj pomirja. Lesena okna dobesedno dihajo, ker je les živ in tako prostore ohranjajo brez vlag ter plesni, zato so prostori  lesenimi okni okolju in ljudem prijazni. Katera lesena okna so na razpolago si poglejte na tej povezavi www.kosec-trade.si/okna/lesena-okna/. Če hočete okna za več desetletij, potem izberite lesena. Les lahko obnovite in bo spet dolgo držal svojo prvotno lepoto ter učinkovitost. Lesena okna so dejansko največkrat izbira največ ljudi, ki kupujejo nova okna bodisi za stare hiše, za obnovo lai za novogradnje.

lesena okna

Lesena okna izdelujejo v treh fazah in sicer jih pridejo pomeriti, katera velikost oken bo ustrezna za vašo hišo oziroma stavbo. Prva faza je posek naravnega lesa, posekajo tista drevesa, ki so bila v ta namen vzgojena in potem takoj posadijo nova. Lahko so smreke, hkrati, bukev ali katero drugo drevo. Les je potrebno potem seveda pravilno posušiti ter obdelati. Večini je znano, da mora biti tudi les posekan pravočasno, drugače so okna zanič. Če pa so obdelana v redu ne bodo dovzetna za škodljivce.

Lesena okna so izdelana iz lesa, ki je na sodoben način sušen v komorah zato se njihovo sušenje pospeši. Včasih so les sušili tudi nekaj desetletij, danes pa nekaj tednov in je že nared. Pri tem lahko dobro nadzorujejo vse procese, kar se v naravi ne da. Tako se les tudi ne krivi in je okamenel ter trdnejši od kovine.

Vaša lesena okna imajo lahko tudi lesena polkna, kar jih še bolj zatemni ter zaščiti pred vremenskimi vplivi. Tako boste v prostoru imeli bolj toplo lai hladno, suho in izolirano. Tudi bolj temno. Šipa ter okna bodo zaščitena.