Otroška očala v optiki Moj optik po najugodnejših cenah

V naši optiki se nahaja pestra izbira oziroma ponudba otroških očal (ter seveda tudi očal za odrasle). Ker je pri otrocih kakovost še posebej pomembna, so očala v naši ponudbi trdna ter izdelana iz kakovostnih materialov – da bo lahko vaš otrok brezskrbno užival prav v vseh aktivnostih.

Kako torej izbrati najprimernejša otroška očala? Na prvem mestu je potrebno očala vedno prilagoditi željam ter potrebam otroka. Preizkus različnih velikosti ter modelov bo ustrezna pot do očal, ki bodo otroku služila še dolgo po nakupu. Nujno je, da se otrok v očalih dobro počuti, da mu ne padajo z nosu ali izza ušes. Njihovo stabilnost lahko še dodatno utrdite z izbiro očal, ki imajo silikonsko oporo na nosu. Tako bo njihovo nošenje tudi bolj udobno. Odločite se za ustrezno širino stekel, dolžino nosnega mostu ter dolžino na sencah.

Funkcionalnost je prav tako zelo pomembna. V osnovi poznamo očalne okvirje iz žice, plastike ter kovine. Če je vaš otrok zelo aktiven, boste najverjetneje želeli izbrati trdna očala, ki se ne zlomijo zlahka. Če pa, v nasprotnem primeru, otrok potrebuje otroška očala le za branje, boste morda izbrali lažji, plastični model. Če se vaš malček ukvarja s športom, lahko izberete tudi posebej prilagojena športna očala.

Kljub temu, da bodo skrbno izbrana otroška očala, ki se prilagajajo otrokovemu obrazu, izgledala odlično že zaradi same velikosti ter širine, je pri izbiri potrebno upoštevati tudi otrokove želje. Estetika naj bo zato njegova izbira, v kompromisu z vami seveda. Ker so otroci še posebej občutljivi na kritiko, naj izberejo barvo ter obliko, v kateri se počutijo dobro ter samozavestno. Nikar ne silite svojega otroka, da izbere staromodna očala, ki bodo v njegovih sošolcih ali prijateljih izzvala posmeh. Postavite se v čevlje otroka. Ne nazadnje ne pozabite na varnost. Najbolj odporna stekla za otroška očala so izdelana iz polikarbonata, ki je zelo močan ter odporen na udarce.